fbpx

Az izsáki Vino étterem pincéjében már régebben is voltak zenekari koncertek, a változás mégis jelentős. A régi helyen teljes felújításra került a hang és fénytechnika, ami profibb hangzást és megjelenést biztosít az itt fellépőknek, megkönnyítve ezzel a zenekarok dolgát, mert csak a hangszereket kell hozniuk.

A ZÖREY klub-ra keresztelt klubhelyiség, ősztől-tavaszig, heti-kétheti rendszerességgel ad lehetőséget élő zenét játszó zenekarok fellépésére. A tervek szerint, a különböző zenei ízlést – underground, blues, country, folk – képviselő zenekarok mellett, tematikus estekre is sor kerülne. Ezeken az eseteken, elsősorban a fiatalok számára, mutatnák be egy-egy korszak zenei hangzásvilágát, illetve emlékeznének meg régi, nagy – magyar és külföldi – előadókról. A zenehallgatáson túl,  táncházi rendezvények és  (pince)színházi előadások – az étterem széles étel és ital kínálata mellett   –  adnak lehetőséget az igényes kikapcsolódásra, szórakozásra.

Már 2017. november 4-én, az elsőként fellépő Ripoff Raskolnikov, osztrák énekes-dalszerző, gitáros, „tiszteletbeli magyar” blues zenész is igazolta, hogy felújított klub minden igényt kielégít. A fiatalokból álló Ivan & The Parazol fergeteges „összeizzadós” bulit hozott. Péterfy Bori koncertje nemcsak hangzásában, de látványában is káprázatosnak bizonyult. A hosszú idő után újra Izsákon fellépő Ismerős Arcok népszerűségének köszönhetően igazi telt házat hozott a ZÖREY-be, azt is megmutatva, hogy nemcsak a zenekar előtt, hanem a piceklub hátsó részében is jól hallható a zene. A Talléros együttes húzta a talp alá valót a Húsvéti táncházban, bizonyítva, hogy ez a hely alkalmas erre is. A felerősített autentikus népzene és a ZÖREY atmoszférája magával ragadó módon ösztönöz a táncra.

A ZÖREY-ben eddig fellépett 12 zenekar egybehangzóan elismeréssel nyilatkozott a klubról, szerintük bármely nagyvárosban felkapott hely lehetne. 2018 őszén folytatódtak a koncertek olyan együttesek fellépésével, mint a Margaret Island